Våra utställningar på Göteborgs Bryggerimuseum

Sveriges mest kompletta bryggerimuseum finns på J.A. Pripps Gata i Västra Frölunda.

Det är inte många företag som kan skryta med ett enastående museum med fina samlingar som förmedlar kunskap om sitt förflutna.Tyvärr är den inställningen närmast obefintlig i dagens näringsliv. Corporate storytelling är förvisso mycket populärt hos marknadsförare, men är självklart bäst när den är äkta. På Göteborgs Bryggerimuseum finns mycket historia. Vi kan den och berättar gärna.

Bryggerimuseet vittnar om gedigen bryggartradition. Samlingarna är unika i Sverige och presenterar blandande inslag av bryggeriverksamhet, ölkultur, industriell utveckling, arbetarkultur och folkliv. 

Det som ligger till grund för att bryggerimuseet överhuvudtaget existerar har genom tiderna alltid varit de anställdas engagemang för sitt företag och dess produkter. Man har bevarat, omhändertagit och iordningställt allt som Göteborgs Bryggerimuseum i dag med stolthet kan visa upp.

Göteborgs Nya Bryggeri

Trots att det en gång så fina Frölundabryggeriet som invigdes 1976, på grund av olyckliga omständigheter sedan 2002 är historia, lever den starka så kallade prippsandan kvar inom Prippklubben. Föreningen består helt och hållet av tidigare anställda som är mycket aktiva och har vansinnigt roligt. Man skapade 2008 stödföreningen Göteborgs Ölinvest i syfte att bidra till etablerandet av Göteborgs Nya Bryggeri på anrik mark. Föreningarna har verkligen lyckats och efter 13,5 år av dyster torka bryggs det återigen gott öl på J.A. Pripps Gata, fast inte riktigt i samma skala som i det forna storbryggeriets dagar. Göteborgs Nya Bryggeri är ett hantverksbryggeri som räknar sig till den växande skaran av svenska småskaliga öltillverkare.

Göteborgs Nya Starkpilsner har funnits på Systembolaget sedan 2005 (tillverkades i samarbete med Grebbestad Bryggeri i drygt 10 år ända till 2015) och saluförs på ett stadig ökande antal krogar. Nu när bryggeriet i Västra Frölunda är i full gång finns flera lokalbryggda öl i sortimentet. 

Lilla London Bitter, Göteborgs Go´IPA, Göteborgs Go´APA, Göteborgs Pilsner, Sommar Eko Lager och Porter Fenix. Göteborgs Häxbrygd, Oktoberfest 1810 och Göteborgs Jul-Öl är säsongsölen. I februari 2016 började bryggeriets första folköl att dyka upp i livsmedelsbutiker i och runt Göteborg. Göteborgs Pilsner-Öl är på 3,5 % och säljs på 0,5 l flaska. Det finns även en Session IPA, go´IPA 3,5 %, på 33 l flaska.

Det lär komma mera från Göteborgs Nya Bryggeri...

topp

 Ölprovning

Provningar, visningar och presentkort

Läs mer...

Öppna provningar våren 2018

Januari: lördag 13, 
(lördag 20 fullt).

Februari: lördag 3, (lördag 10 fullt), (fredag 23 fullt).

Mars: lördag 3, fredag 16, lördag 24.

April: fredag 13, lördag 21, fredag 27.

Maj: lördag 12, fredag 25.

Juni: lördag 9, fredag 15.

Vardagar startar vi kl 18.00 och på helger kl 14.00. 

Evenemanget tar ca 2,5 timmar i anspråk och kostar 325 kr per person. På vardagarna visar vi även Göteborgs Nya Bryggeri och då får du räkna med en knapp halvtimma till.

Läs mer här

För annat gott titta in på vår Facebook.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logga in